Проверява се как Булгаргаз е изнесъл природен газ от газохранилището в

...
Проверява се как Булгаргаз е изнесъл природен газ от газохранилището в
Коментари Харесай

Проверяват Булгаргаз заради износа на природен газ до Румъния

" Проверява се как  " Булгаргаз " е изнесъл природен газ от газохранилището в Чирен до Румъния ". Това сподели пред публицисти министърът на енергетиката Александър Николов.

" Спор няма, че има подобен експорт. Има две тържища, на които се случват покупко-продажби, на които взе участие и Булгаргаз по разнообразни стратегии. Затова до каква степен са ефикасни, кои са контрагентите, предстоят инспекции ", добави Николов. Според него не е било наложително тези количества природен газ да влязат на българския пазар. Трябва обаче да се прегледат в елементи какви са входящите данни, които " Булгаргаз " е дал на КЕВР, тъй като от позиция на контролиране на цената на природния газ Комисията е извънредно лимитирана.

" В момента има задоволително количество природен газ в газохранилището в Чирен, по този начин че не се чака рецесия. Дори и при възможна ескалацията на обстановката в Украйна количествата, които са налични в газохранилището в Чирен, ще са задоволителни. Проблемът обаче ще е ценови, в случай че това се случи ", добави енергийният министър.

" България по-скоро ще се оправи да достави количества за консумация, само че въпросът при ескалация на напрежението е каква би била цената и до каква степен тя ще е търпима за обществото ", сподели още Николов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР